Lånade pengar ligger till grund för många verksamheter

Ibland kan ett företag behöva en extra spark i baken i form av en kapitalinjektion. De allra flesta företag lånar pengar av just den anledningen. När verksamheten sedan börjat ta fart kan företag börja betala tillbaka de pengar som lånats. Att låna pengar är med andra ord ett flexibelt sätt för dig med ett eget företag att starta upp en ny verksamhet eller för att få fart på en redan existerande verksamhet. Att låna pengar kan innebära en lyckad satsning på en ny produkt, grunden för ett nytt verksamhetsområde eller kanske anledningen till att ett företag i en ekonomisk svacka överlever den tuffa perioden. Till att börja med bör företaget hitta ett bra alternativ för att låna pengar. För att göra det rekommenderar vi alltid en jämförelse för att öka chanserna att hitta ett lån som passar företagets förutsättningar och behov.

Genomarbetad budget är Otroligt viktigT

Att vara egen företagare har fördelar och nackdelar. Du får styra helt själv över ditt och företagets arbete och ligger själv bakom den tillväxt som du förhoppningsvis skapar. Med ett lån blir friheten ännu större då du har mer kapital att röra dig med, mer kapital att skapa tillväxt med. För att de pengar du lånar ska göra maximal nytta så är det dock otroligt viktigt att du har en ekonomisk plan för framtiden, en budget. En budget kan se ut på olika sätt men den vanligaste budgeten är resultatbudgeten som visar på företagets framtida intäkter och kostnader. Men du bör även göra en likviditetsbudget som visar på dina skulder (lånade pengar), tillgångar samt eget kapital som du själv investerat i verksamheten. Genom att ha en genomarbetad budget kan du lättare se vart pengarna du lånat bör ta vägen för att göra så stor nytta som möjligt för företaget.

Regelbundna utgifter äter snabbt upp företagskassan

För många mindre företag med ekonomiska besvär så är det de mindre, regelbundna utgifterna som ligger till grund för besvären. Det kan vara allt från tidningsprenumerationer till mobilabonnemang. Ofta blir summan av dessa små, regelbundna utgifter som leder till att pengarna kanske inte riktigt till, att vinsten inte känns så stor som den borde vara. Tar företaget ett lån är det extra viktigt att dessa kostnader ses över. Företaget ska inte låna pengar för att täcka regelbundna kostnader utan ett lån ligga till grund för investeringar och nysatsningar. Börja därför alltid med att se över företagets utgifter innan du ansöker om att låna pengar. Allt för att göra företagets ekonomiska förutsättningar för att lyckas så goda som möjligt.