Mobilt bredband är den bästa lösningen för egenföretagare

Som egenföretagare är det i uppstartsfasen många olika saker att tänka på. Registrering av företag, lokal, skötsel av bokföring och mycket mer. En vanlig fälla vid start av eget företag är att snabbt samla på sig många fasta kostnader. Exempelvis kan internetanslutning vara en sådan kostnad. Att teckna ett abonnemang med fast internetanslutning när du startar eget företag är ingen bra idé. Ofta innebär det att du blir bunden i minst ett år så även om det skulle gå dåligt för företaget måste du fortsätta betala för abonnemanget. Dessutom är det vanligt att byta kontor relativt ofta, särskilt om företaget expanderar snabbt, och då kan det vara krångligt att ta med sig abonnemanget till den nya lokalen. Mobilt bredband är därför en väldigt bra lösning för egenföretagare eftersom ett det både kan fungera som Wi-Fi anslutning för flera enheter och även kan tas med om du arbetar på resande fot.

Få egenföretagare har koll på varför de bör välja mobilt bredband istället för fast internetanslutning. Med dessa 4 tips kommer du förstå varför.

1. Valfriheten är betydligt större

Det är inte självklart att alla operatörer kan leverera internet till den lokal ditt företag arbetar i, därför kan valet av operatör bli väldigt begränsat. Med mobilt bredband kan du välja bland alla operatörer på marknaden. Genom att jämföra mobilt bredband från olika operatörer kan du enkelt hitta det bästa alternativet för ditt företag.

2. Du kan ta med dig arbetet överallt

Med ett mobilt bredband kan du få anslutning till din mobil, dator eller surfplatta var du än befinner dig. Om du reser mycket eller ska vistas i sommarstugan än längre tid kan du helt enkelt ta med dig ditt mobila bredband och din arbetsplats dit.

3. Mobilt bredband kan användas som Wi-Fi

Väljer du att skaffa ett mobilt bredband behöver du inte välja bort de möjligheter som fast internetanslutning innebär. Du kan nämligen skaffa en router till ditt mobila bredband och låta flera andra ansluta till nätverket, precis som med ett vanligt Wi-Fi nätverk.

4. Du behöver nödvändigtvis inte binda upp dig

Vid uppstart av företag är det viktigt att inte dra på sig massa fasta kostnader med bindningstid, särskilt eftersom du inte vet hur det kommer gå för ditt företag. Med ett mobilt bredband kan du välja att inte binda upp dig och helt enkelt avsluta ditt mobila bredband när du vill.

De flesta mobila bredband har 100 GB som maximal surfmängd, vilket är väldigt mycket surf. Skulle du i framtiden utöka företagets affärsområde kan fast internetanslutning kanske vara ett bättre alternativ, förutsatt att företaget har stabila intäkter och är långsiktigt hållbart.