Därför är sparkonton bra för företagare

Har du som företagare tänkt på att placera dina pengar på ett sparkonto? Det ligger alltid en viss osäkerhet i att vara företagare och hantera sina pengar. Många lägger stora belopp i att starta ett företag, och måste sedan vidare placera pengar rätt för att kunna expandera. Det kan vara ett svårt val att välja var du ska placera dina pengar. Många vill ha pengarna säkrade samtidigt som de ska kunna växa med tiden. Ett sparkonto ger dig båda delarna.

Sparkonto ger en stabil pengaplacering för företagare

För företagare kan det i många situationer vara osäkert var de ska placera sina sparade pengar. Det ligger alltid en viss osäkerhet i aktier och fonder då värdet på pengarna kan påverkas av svängningar i ekonomin. Något som istället kan skapa en ekonomisk trygghet är sparkonton. Där kan du få dina pengar att växa med vetskapen om att pengarna inte kommer minska i värde på grund av omvärlden.

Tips! Välj ett sparkonto för att skapa en ekonomisk trygghet för dig som företagare.

Sparkonton för företag är framtagna för dig som vill ha en ekonomisk buffert tryggt placerad, samtidigt som det kan generera en hög ränta. Du har möjligheten att välja hur länge du vill binda pengarna. Väljer du en längre bindningstid kan du ofta få en större årlig avkastning. Om du inte vet vilket sparkonto du ska använda är det viktigt att jämföra alternativen, vilket du kan göra på Sparkonton.se. När du jämför är det viktigt att du ser till dina behov och målsättningar och vad du vill göra med företaget i framtiden. Detta kan bidra till att du väljer rätt konto som passar bäst för dig och ditt företagande.

Insättningsgaranti skapar trygg placering

En del sparkonton omfattas av den så kallade statliga insättningsgarantin. Detta innebär att om en bank eller finansbolag försätts i konkurs och du har ett konto hos dem får du ersättning för dina förlorade pengar. Detta kan vara betryggande att veta som företagare eftersom du troligtvis satsat mycket pengar i företaget och lägger undan pengar för att kunna få det att växa. Staten vill helt enkelt skydda spararnas pengar då det inte är bra för samhället om allas sparpengar skulle gå förlorade vid konkurser.