Kreditkort underlättar företagets verksamhet

Som egen företagare kanske du arbetar själv, kanske har du en eller flera anställda. Hur din verksamhet än ser ut så finns det hjälpmedel för att enklare hantera de köp som företaget gör. Ett sånt hjälpmedel är kreditkortet. De allra flesta företag använder kreditkort som företagskort helt enkelt för att betalningen av dagliga köp blir så mycket smidigare. Med ett kreditkort som företagskort samlas dina köp på en faktura som företaget får i slutet av varje månad. Detta ger en bra överblick över företagets utgifter. Du kan samtidigt välja att skjuta upp och delbetala fakturan för att lättare hantera större köp som gjorts under månaden. Som du märker så finns det en rad olika fördelar för företaget att använda sig av kreditkort istället för betalkort.

Försäkringar skyddar dig med kreditkort på resa

Ytterligare en förmån som kommer med kreditkort är de förmåner som gäller om du reser i jobbet. Väljer du att betala din företagsresa med ditt kreditkort så ingår vanligtvis:

  • Avbeställningsskydd – Ersätter du om du skulle behöva avboka resan senare än vad flygbolaget tillåter.
  • Förseningskydd – Ersätter dig om ditt färdmedel (flyg, buss, båt) eller ditt bagage skulle vara försenat till den grad att det påverkar din resa negativt.
  • Olycksfallsskydd – Ersätter dig eller den familjemedlem som råkat ut för en olycka under resan. Kan ersätta både vårdkostnader och en tidigare hemresa.

Många av de förmåner som erbjuds för dig som betalat din resa med ett kreditkort gäller även för din familj om de är med på resan. Förmånerna gäller dock inte andra anställda som är med på resan eller om du betalat resan med ett annat kort än ditt kreditkort.

Alla kreditkort innebär olika typer av förmåner. Att hitta rätt kreditkort kan vara svårt och vi rekommenderar därför att du använder en jämförelsetjänst som hjälper dig på traven. Ett exempel på en sådan tjänst är www.kreditkort.nu som listar och recenserar Sveriges vanligaste och mest populära kreditkort.

Flera kreditkort – En enda faktura

Kanske kan det verka knöligt och möjligtvis även lite riskabelt att låta de anställda ha varsitt kreditkort. Men så länge du litar på dina anställda så är flera kreditkort en stor fördel för dig och företaget vid hantering av företagets ekonomi. De allra flesta kreditkortsutgivare låter dig nämligen koppla flera kreditkort till ett och samma konto. Det innebär att du får samtliga av företagets utgifter samlade på en och samma faktura vid slutet av månaden. Du får en tydlig överblick samtidigt som du kan undersöka alla utgifter i detalj vid behov.